Als gediplomeerd pedicure en schoonheidsspecialiste, en lid van de branche organisatie ProVoet, ben ik mij na de basisopleidingen meer gaan verdiepen in specialisaties. Zo ben ik nog meer “allround” geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Hierdoor kan ik u de volgende gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

 

UV Gelpolish

Ideaal voor diegene die géén kunstnagels wil, maar wel tot 6 weken lang van mooie, verzorgde nagels met een prachtige glans wil genieten.

Gelpolish versterkt de eigen nagels en kan dus ook uitkomst bieden bij snel splijtende of inscheurende nagels. Gelpolish kan op vingers en tenen aangebracht worden en wordt uitgehard in een UV/LED lamp.

 

 

Acné Behandelingen

Mensen met actieve acné hebben zorgvuldigheid nodig in de behandeling van hun huid die vaak erg kwetsbaar en gevoelig is. Met passende producten en de juiste zorg in mijn salon én van de cliënt thuis heb ik al hele mooie resultaten weten te boeken met mijn Courtin Acné Treatment.

 

 

Diabetische voetzorg

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten ten gevolge van hun ziekte. Door mijn specialistatie “Diabetische Voet” kan ik professionele hulp en zorg bieden, en wordt de behandeling vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. In 2015 hebben er echter wel een aantal wijzigingen plaats gevonden in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is.

Zorgprofielen
Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van uw
behandelend arts.

Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Basisverzekering
Als u in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2,3 en 4) dan zult u doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. U kunt bij de podotherapeut van Voetencentrum Wender, Lilian Kok, aangeven dat ik uw pedicure ben. Deze podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met mij.

Aanvullende verzekering
Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering.

Let hierbij op uw polisvoorwaarden.

 

Reumatische voetzorg

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk naar een pedicure te gaan die kennis heeft over de ziekte en de gevolgen ervan. Door mijn specialisatie “Reumatische voet” kan ik u professionele hulp en zorg bieden d.m.v. eventuele drukverlichting en advies op maat over hulpstukken en materialen. Ook hier geldt vaak dat de behandeling (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.

 

 

Thermo coagulatie behandelingen

Thermocoagulatie is een zeer patiëntvriendelijke behandeling bedoeld voor de behandeling van kleine spatadertjes, rode puntjes, milia (gerstekorrels), fibromen (steelwratjes) en couperose (kleine, duidelijk zichtbare bloedvaatjes in de huid).

Bij Thermocoagulatie wordt de ader verwarmd door een hoogfrequente energiepuls die door de punt van een dunne naald wordt uitgezonden. Hierdoor coaguleert de ader en wordt deze door het lichaam afgebroken.

De geïsoleerde naald zorgt voor een zeer plaatselijke werking waardoor het omliggende weefsel gespaard blijft.

Thermocoagulatie is zonder verdoving zeer goed te verdragen en kan in principe op ieder lichaamsdeel worden uitgevoerd.

procert-logo-zonder-tekst-wit
lakshmi-2
courtin-logo-wit-klein
provoet